Alexander

Alexander Lindemans, een naam die inheems maar ook een tikkeltje exotisch klinkt. Dat komt omdat deze toebehoort aan een rasechte Belg. Vreemde woorden zoals ‘ge’, ‘gij’, ‘allez’ en ‘uweigen’ zijn nu ook te horen tijdens de repetities van The Sound Press.

Terwijl hij opgroeide aan de westelijke rand van Brussel, was muziek alomtegenwoordig bij deze jongeman. Toen hij ongeveer 12 jaar jong was, nam hij voor het eerst plaats achter een tweedehands drumstel. Het drummen liet hem sindsdien niet meer los, en daar kunnen zijn gewezen buren zeker over meespreken.

Hij besloot op zijn 22ste een jaartje te studeren in Nederland. Tijdens zijn eerste dag daar dompelde hij zich meteen onder in de lokale cultuur en kocht hij een vleeskroket uit de muur. Dit moment was het beginpunt van het beste jaar uit zijn nog jonge leven. Hij hield er zelfs een Nederlandse vriendin aan over. Alex keerde na dit jaar terug naar België en fietste een “eventjes tocht” van de oost naar de westkust van de Verenigde Staten. Zijn liefde voor Nederland verliet hem echter niet en hij keerde dan ook terug in september 2017.

Zijn voornaamste muzikale invloeden zijn afkomstig uit de jaren 90, begin jaren 2000 punk-rock bandjes, maar ook een stevige dosis pop-rock en ska zijn te horen in zijn drumpartijen. Zolang hij comfortabel achter een drumstel zit en hard op de snare kan slaan, is Alexander een gelukkig mens.

Naast drummen houdt deze Belg ook van de hele dag door liedjes neuriën, al fietsend naar muziek luisteren, sport kijken en nostalgisch terugdenken aan een geromantiseerd verleden dat hij nooit heeft meegemaakt (hij heeft niet voor niets geschiedenis gestudeerd).

Ook een leuk feestje met de bijhorende biertjes vallen bij hem goed in de smaak. Beland je met deze drummer in een kroeg, bereid je dan voor op meerdere La Chouffe’s en verregaande politiek-filosofische gesprekken.

Een leuke aanwinst die de diversiteit van de band alleen maar ten goede komt!