Arnold

De drummer. Boem, klats.

In 2014 stond op de muzikantenbank -waar men als muzikant gevonden wil worden door andere musici- deze tekst online: “Een band is wat ik zoek. Ik heb ervaring, hoor dat ik hele lekkere beats neerzet, kan snel instuderen en ook op gevoel spelen: luister en kijk goed om mij heen. Speel alle stijlen, geen smart of metal. Graag een band die wil optreden of optreedt. Afstand geen bezwaar. Groeten,”

In januari 2015 sleepte The Sound Press Arnold binnen. Voordat Arnold in de TSP-studio kwam was zijn drumkruk niet onbespeeld. Hij heeft in meerdere formaties gespeeld. Soms ook met muzikanten uit coole bands: Dee Dee (Herman Brood), Spooky (van Sue) en met leden van Dexy’s Midnight Runners, Alex Harvey, Gotcha en De Raggende Manne.

Progressieve pop/rock is de stijl waarin Arnold het best laveert. Natuurlijk heeft hij ook voorbeelden: Lou Reed, Free (Allright now), David Bowie, The Stones…

Grondregel 1. Luisteren naar de zang, luisteren naar de gitaren, luisteren naar toetsen, basgitaar en zang is voor Arnold als water voor een vis. Pas als het goed voelt dan komen zijn magische handen tot leven en vult hij op wat opgevuld kan worden.

Of hij al deze ervaring voor zichzelf houdt? Nee! Hij geeft al jaren drumles. “Hoe meer drum, hoe meer gevoel, hoe meer mens we worden.”

Tref je Arnold op Facebook wees dan niet bang dat je berichten ziet die de wereld wat beter kunnen maken. ‘Overheid grijpt niet in bij kuikensterfte.’ ‘Varkens in nood.’ En meer van zulks.

Koffie is wel het meest dierbare voor Arnold. Tijdens de koffie gaat hij ook graag met je in gesprek. Zonder humor, want humor vindt Arnold passé. 😊

Een bevlogen man, vriend en zeer goede drummer. Een totaal aanwinst voor The Sound Press.

“Vooral eigen nummers maken, daar kick ik op.”