Bio

BIO THE SOUND PRESS

Frank van Wees – vocals
Jubbe Muller – gitaar en backing vocals
Kamal Bergman –  gitaar en backing vocals
Timo de Groot – toetsen
Oswaldo Jalving – bas
Arnold Presburg – drums

Hoe het begon… Twee jonge mannen strandden op een IJ­oever van Amsterdam-Noord. Het slijk nog uit hun ogen wrijvend kwamen gitaristen Kamal Bergman en Jubbe Muller tot het besluit om samen een band te beginnen. Kamal en Patrick waren jaren ervoor actief in Jack Barker, een Twentse bluesband met lokale roem. Jubbe was net gestopt bij de Amsterdamse nederbeat­cultband 06Zinkbuis. Beiden waren op zoek naar iets anders, iets nieuws. Dit was de start voor een nieuw muzikaal avontuur. Dat werd gevonden in een zelf samengestelde band maar door verschillende omstandigheden viel de band uit elkaar.

De nieuwe vocalist Frank van Wees kwam de band versterken. De nieuwe creatieve energie gaf de band de boost die het op dat moment echt nodig had.
Frank, Patrick, Kamal en Jubbe gingen op zoek naar nieuwe muzikanten.

En na adverteren en reageren op advertenties deden twee nieuwe muzikanten hun intrede: de getalenteerde jonge toetsenist Timo de Groot en de door de wol geverfde drummer Arnold Presburg, die eerder speelde met Dee Dee (Herman Brood), Spooky (van Sue) en leden van Dexy’s Midnight Runners, Alex Harvey, Gotcha en De Raggende Manne.

Nu nog een bandnaam, na vele voorstellen en een middag strepen en stemmen, stemmen en weer strepen was de naam waar iedereen voor stond geboren: The Sound Press.

Door de versterkingen die met de tijd kwamen ontwikkelde de sound van de band tot een volwassen geheel. Frank staat voor een constant en kenmerkende sound. Kamal en Jubbe staan voor heerlijk gitaarspel en tweede stemmen die een belangrijke plaats in nemen. Timo, Patrick en Arnold voegen hun partijen aan de songs toe door perfect aan te voelen wat de schrijvers er mee bedoelen. Begin 2017 gaf Patrick aan te emigreren naar Barcelona. Binnen de eigen vriendenkring werd binnen no time de perfecte vervanger gevonden in Oswaldo Jalving, bassist.

Sinds begin 2016 worden de live en unplugged optredens met veel enthousiasme ontvangen (onder meer Zaal 100 en Crea Festival: Plankgasten).

The Sound Press