Bio

The Sound Press
Frank                Vocals
Jubbe               Gitaar en backing vocals
Kamal               Gitaar en backing vocals
Timo                 Toetsen
Oswaldo           Bas
Alex                   Drums

Wat is er nu mooier dan luisteren naar muziek? Muziek maken! The Sound Press doet dat nu al twee jaar.  De zes mannen spelen eigen repertoire met vele knipogen naar  het verleden. De stijl is een mix van rock, pop, blues en alternatieve invloeden. De band is op weg naar hun eerste album dat in het voorjaar van 2019 uit zal komen. Tot die tijd treden ze op en kun je genieten van twee nieuwe releases, deze kun je beluisteren op Spotify, YouTube en SoundCloud.
De single State of Denial is een lekker up-tempo pop-rock nummer waarin je hoort hoe hun verschillende invloeden mooi samensmelten. In The other life hoor je dat The Sound Press niet bang is om net buiten kaders te spelen, maar toch dat originele TSP geluid weet te behouden.

Begin
Twee gitaristen Kamal Bergman en Jubbe Muller wilden samen een band beginnen. Beiden waren op zoek naar iets anders, iets nieuws. Dit was de start voor een nieuw muzikaal avontuur.
Vocalist Frank van Wees kwam de band versterken. Al snel gingen Frank, Patrick (bass), Kamal en Jubbe op zoek naar nieuwe muzikanten.
Ze vonden de getalenteerde jonge toetsenist Timo de Groot en de door de wol geverfde drummer Arnold Presburg. Patrick en Arnold verlieten de band en hun vervangers waren bassist Oswaldo en drummer Alex.

The Sound Press
Sinds eind 2015 worden de live en unplugged optredens met veel enthousiasme ontvangen (onder meer Zaal 100 en Crea Festival: Plankgasten, Buurtboerderij, Meevaart Oost Amsterdam)

Volg hun op Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk YouTube voor het laatste nieuws, live footage en natuurlijk hun nieuwe releases.