Jubbe

Jubbe Eelco Muller. Eelco, Eelco, die naam zegt sommigen iets. Inderdaad. De moeder van Jubbe koos Eelco als tweede naam. Weet je het al? Eelco Gelling van de legendarische Neder bluesband Cuby + Blizards. Alleen maar één der beste gitaristen van ons kleine gitaarlandje. Als je dan toch tussen muziek opgroeit, dan kan het bijna niet uitblijven dat je zelf ook muziek gaat maken. Dat doet Jubbe dus ook en al een hele tijd.

Jubbe studeerde Nederlands en werkte voor televisie. Zo werkte hij bij een andere Nederlandse held: Jan Lenferink van RUR. Ook was hij medepresentator van het jongerenprogramma 6pack.

Vóór The Sound Press speelde hij in de legendarische Amsterdamse band 06Zinkbuis, nu Zinkbuis. Waar hij nog steeds een goede band mee heeft. Deze mannen draven nog steeds door. Zie onderaan de link.

Jubbe is één van de founding fathers van The Sound Press. Hij wilde dolgraag meer invloed uit kunnen oefenen op nummers en de nummers in het Engels schrijven. Schrijven doet hij graag. Een aantal van de nummers, die eerst in een map in een stoffige oude la lagen, zijn uitgewerkt en spelen we nu als band. Daaroverheen verzint hij ook melodieën, die vaak net iets anders zijn dan verwacht.

Sommige leden van de band zijn jarenlang “getreiterd’ met zijn voorliefde voor Bowie, Steely Dan, The Stones, The Beatles en nog een paar van die “lekkere luisterbandjes”! Juist door het luisteren en de innerlijke notatie van deze geluiden, arrangementen en teksten komt Jubbe met geweldige eigen nummers op de proppen.

Genoeg veren zo!

Oh, ja hij eet heel graag boerenkool met heel veel tafelzuur.

Doe je een drankje met Jubbe, wees dan niet bang dat je op een gegeven moment mee wordt gezogen de geschiedenis in, van bijvoorbeeld: Rome, De moren, De vandalen, veroveringen van de Spanjaarden op Zuid- Frankrijk en wat dies meer zij.

Jubbe is ook nog eens een fantastische vriend en dit alles maakt hem een totaal aanwinst voor The Sound Press.